Terug naar home
MijnSyntra
Nagelstyling

Opleiding Nagelstylist

Het vak nagelstyling is één van de meest creatieve en veelzijdige beroepen in de beautybranche. Je kan ermee aan de slag in bijberoep of hoofdberoep. Onze vakdocenten geven jou alle bagage voor een succesvolle start.

Deze opleiding zorgt ervoor dat je 3 veelvoorkomende technieken onder professionele begeleiding kunt aanleren en inoefenen. De praktijkleerkracht brengt je alle actuele werkmethodes en -technieken bij, zowel voor de gewone nagelverzorging maar vooral voor de speciale gelnagelbehandelingen.

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

 

DEZE OPLEIDING DUURT 1 JAAR  – 1 lesmoment per week

 

De volledige opleiding tot gelnagelstylist bestaat uit 3 modules.

De opleiding duurt 20 weken, met 2 lesmomenten per week.

 

Module 1 – Manicure (36u – 8 lessen campusleren + 4u e-learning)

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,… .
Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z! Tijdens de nagelverzorging vijlt men de nagels in de gewenste lengte en vorm en verwijdert men de velletjes langs de nagel. Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Dit is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

Module 2 – Acrygelnagels (40u – 10 lessen)

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten van nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Ten slotte leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

Module 3 – Gelnagels (40u – 10 lessen)

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

  • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
  • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
  • Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder op verlengingen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of French of babyboom. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

 Na afloop van deze opleiding, kan je je verdiepen in acryl, nail art, shapes ea.

Voor wie

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor dynamische mensen met feeling voor welzijn, verzorging en beauty.

De nagelstylist luistert naar de wensen van de klant en geeft professioneel advies aangaande nagelverzorging en gebruik van verzorgende producten voor huid en nagel.

Tevens wordt de klant aangemoedigd de handverzorging thuis verder te zetten met de verkoop van geschikte producten en cosmetica zoals nagelriemolie, handcrème tegen droge huid, vijltjes, …

Ben jij geduldig, perfectionistisch met oog voor detail? Ben jij artistiek, creatief met voeling voor mode en trends? Schrijf je dan snel in!

 

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Geen ervaring noch vooropleiding vereist. Iedereen is welkom!

Over het beroep

Na deze opleiding kun je starten als gelnagelstylist en op wens van de klant soak-off (ook wel ‘gelish’ in de volksmond), acrygelnagels en gelnagels plaatsen, bijwerken en verwijderen.

Na deze opleiding kun je bijkomende de modules Acrylnagels en dan je EINDPROEF afleggen.
Hierdoor leer je een bijkomende techniek aan en kun je het getuigschrift ‘Nagelstylist’ behalen.

Materiaal en extra kosten

 

  • Cursusteksten

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform.

Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

  • Werkmateriaal

Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen klassikaal aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. De aankoop van een pakket is NIET VERPLICHT via SYNTRA maar in de klas werkt iedere cursist wel verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Na bestelling, betaling en levering worden geen producten noch materialen teruggenomen.

Richtprijs pakket Manicure: 250 euro
Richtprijs pakket Acrygelnagels: 115 euro
Richtprijs pakket Gelnagels: 200 euro
Richtprijs pakket freestoestel: 230 euro (optioneel)

  • Modellen

Je zal per module en aantal modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. De modellen komen naar de les met natuurlijke nagels. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!
In de eerste les krijg je de planning mee zodat je weet wanneer je welk model moet voorzien.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

 

PRAKTIJK
Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus.

STAGE

Er is geen bijkomende externe stage.

EXAMENS

Per module, neem je deel aan een module-examen waar zowel praktijk als theorie getoetst worden.


(MODULE)GETUIGSCHRIFT

Wanneer je slaagt, zijn de modulegetuigschriften manicure, acrygelnagels en gelnagels op aanvraag te verkrijgen.

Wil je ook het getuigschrift 'nagelstylist' behalen, dan dien je bijkomend deel te nemen aan de module acrylnagels en de eindproef.

Zowel de modulegetuigschriften als de eindgetuigschriften zijn erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Vrijstellingen

Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor bezorg je een bewijs dat je de competenties van die module bezit bijv. door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Nail Art & Social Media Training

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

296A1048-3
Powervrouwen in avondopleiding Onderhoudsmonteur

Powervrouwen in avondopleiding Onderhoudsmonteur

Bijscholingen en specialisaties

Blog
IE5A7273
Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Ondernemen

Blog
296A0217
Op de koffie bij: Team CreaDigi

Op de koffie bij: Team CreaDigi

Teams

Blog
brand element