12 mei 2024

Leerlingen autotechniek strijden voor 'de gouden autosleutel'

Op donderdag 2 mei namen Tibo De Mulder en Florian Van der Linden uit de opleiding Autotechnieken deel aan de ‘De Gouden Autosleutel’.

Beide leerlingen van campus Sint-Niklaas vertegenwoordigden Syntra in deze prestigieuze wedstrijd, gehouden in het regionaal technisch trainingscentrum van Educam in Lokeren.

‘De Gouden Autosleutel’ werd voor de 52ste keer georganiseerd door Traxio, de overkoepelende federatie van de mobiliteit, en Educam, het kennis- en opleidingscentrum van onder andere de autosector. Een hele dag lang legden 42 laatstejaars autotechnieken van 21 scholen uit Vlaanderen praktische proeven af om hun vakkennis te tonen.

Bij deze editie stonden vooral elektrische voertuigen van D’Ieteren (de importeur van onder andere Volkswagen, Audi, Cupra en Porsche) centraal. Merken waar Tibo en Florian zich helemaal in konden vinden. Ondanks de stevige concurrentie wisten ze toch een vijfde plaats te bemachtigen. Een knappe prestatie in een race met 21 andere teams!

Vice-eersteminister Vincent Van Peteghem maakte van de gelegenheid gebruik om de prima prestaties van de kandidaten in de verf te zetten en ging met plezier op de foto met onze leerlingen.

Foto’s © Benjamin Brolet (Traxio)