LOOPBAANBEGELEIDING

Heb je het gevoel steeds op zoek te zijn naar een job die écht bij je past? Of heb je een job die je graag doet, maar twijfel je over jouw kunnen? Misschien streef je naar een betere ‘work-life balance’ of beter leren omgaan met stress op het werk…

 

MET LOOPBAANBEGELEIDING HELPEN WE JE RICHTING MEER WERKGELUK

Via een individueel traject met een loopbaancoach gaan we dieper in op jouw persoonlijkheid, waar je energie van krijgt en wat jouw talenten zijn. Want door te weten wie je bent, sta je sterker in je schoenen om te worden wat je wil.

WAT HOUDT HET IN?

  • Gratis intakegesprek: tijdens dit gesprek bespreek je met de jobcoach jouw huidige situatie, wensen & noden en de verwachtingen van het loopbaanbegeleidingstraject.

  • Tijdens het traject zelf brengen we in kaart wie je bent en wat jou gelukkig maakt op het werk. We vertrekken hierbij vanuit de ‘kerntalentenmethode’: we (her)ontdekken je persoonlijkheid (je ‘zijn’), bespreken je talenten (je ‘zullen kunnen’) en jouw intrinsieke motivatie (‘willen’).

  • Je sluit het traject af met een rugzak aan nieuwe inzichten over je persoonlijkheid, jouw ideale loopbaan, je talenten, waarden en energiegevers- en vreters.

Kortom, alles wat je nodig hebt om te weten wat je wil, sterk(er) in je schoenen te staan en een nieuwe koers te varen richting de job van jouw dromen.

PRAKTISCH

Omdat we een erkend loopbaancentrum bij VDAB zijn, kom je in aanmerking voor loopbaancheques.

Duur traject: het volledige traject bestaat uit 7 uren persoonlijke begeleiding, die meestal over twee dagen of avonden gespreid worden. De afspraken hiervoor worden met de coach individueel vastgelegd. Individuele vervolgtrajecten of begeleiding zijn zeker mogelijk, maar vallen buiten de regeling via loopbaancheques. Afspreken doe je op onze campus in Gent of Sint-Niklaas.

Kostprijs€ 80 voor een traject van 7 uur loopbaanbegeleiding.

Loopbaancheques

Heb je een job, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques als je aan de nodige voorwaarden voldoet. Deze loopbaancheques vraag je aan bij VDAB. Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro per loopbaancheque.

Ook wie tijdelijk economisch werkloos is, heeft recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Wanneer kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Om in aanmerking te komen moet je aan enkele algemene voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.

  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Naast deze algemene voorwaarden, zijn er drie uitzonderingen waarbij je toch in aanmerking komt. De uitzonderingen vind je op deze pagina.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kun je geen loopbaancheques aanvragen bij de VDAB.

Hoe kan ik loopbaancheques bij de VDAB aanvragen?

Wil je graag loopbaancheques aanvragen, of wil je graag meer informatie? Surf dan naar vdab.be/loopbaancheques.

ONTMOET ONZE 2 COACHES

Inge Van Der Looy

Ik ben Inge van der Looy en ik begeleid mensen die problemen ondervinden op de werkvloer, die op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging of die een beter evenwicht willen tussen het beroepsleven en het gezinsleven.

 

Werkwijze

In een eerste gesprek gaan we op zoek naar jouw loopbaanvraag. Wat wil je graag, wat wil je anders? We gaan op zoek naar jouw talenten, de dingen die je graag doet, waarin je uitblinkt. Dat is heel fijn om dit te ontdekken. We kunnen ook moeilijke momenten tegen komen, in je overtuigingen, je verwachtingen. Soms zal ik je vragen om uit je comfortzone te stappen. Door voldoende zelfreflectie, aandacht geven aan jezelf, kom je tot antwoorden die het mogelijk maken om voor jezelf een traject uit te tekenen, om situaties aan te pakken en om beter om te gaan met uitdagingen.

Soms lukt het om samen met je werkgever een oplossing te vinden, soms overlopen we vacatures en toetsen deze af aan jouw sterktes. We kunnen ook op zoek gaan naar de ideale opleiding voor jou. Kortom, samen lopen we een traject dat je goesting geeft om aan de slag te gaan.

Bea Bosschools

Nieuwsgierig blijven is wat mij drijft en energie geeft. Als coach werk ik graag met de sterktes en het potentieel van elkeen. En daar gaan de KernTalenten nu net over: weten waar je sterk in bent om achteraf betere beslissingen en keuzes te maken.

 

 

Werkwijze

Als licentiate in de psychologische wetenschappen heb ik 25 jaar Human Resources ervaring in een business context als recruiter, coach, facilitator, trainer & consultant. Door deze lange ervaring met bedrijven weet ik perfect wat belangrijk is in een organisatie.

Samen met jou als klant teken ik het programma uit die het best aansluit bij je vraag want die is verschillend voor iedereen. Het is belangrijk dat we beiden op dezelfde golflengte zitten betreffende het doel van de loopbaanbegeleiding en wat we van elkaar verwachten.

De KernTalenten analyse gebruik ik als basis van de coaching: vanuit deze analyse gaan we samen bekijken hoe je je talenten optimaal kan inzetten en welke soort organisatie best bij jou past.

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Vraag nu vrijblijvend een gratis intakegesprek aan. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren jou binnen X dagen.