Syntra Soirée 2024

Locatie

Datum

Startuur

Wijngaardveld 9, 9300 Aalst
20 maart, 2024

15u45

Ben je docent, mentor of medewerker van de Syntra Midden-Vlaanderen Groep en/of Syntra Brussel? Dan nodigen we je graag uit voor de Syntra Soirée 2024.

Voor wie

Alle docenten, mentoren en medewerkers van de Syntra Midden-Vlaanderen Groep en Syntra Brussel.

Locatie

Syntra Campus Aalst
(Wijngaardveld 9, 9300 Aalst)

Programma

  • 15u45 – 16u15 ➜ Welkom

  • 16u15 – 16u45 ➜ Praktische leermarkt

  • 17u – 18u15      ➜ Workshops, keuze bij inschrijving doorgeven

  • 18u30 – 20u    ➜ Netwerkmoment met drankje en licht buffet

Workshops

AI voor de praktijk

Volg deze workshop en ontdek hoe Artificiële Intelligentie je kan ondersteunen in jouw praktijkgerichte lessen. In deze workshop geven we de grondbeginselen van AI en onderzoeken we uitgebreid de toepassingsmogelijkheden ervan bij het lesgeven. Je leert niet alleen hoe je effectieve ‘prompts’ kunt schrijven, maar we laten je ook praktische mogelijkheden ontdekken voor lesontwerp, het ontwikkelen van creatieve opdrachten, het formuleren van duidelijke instructies, het opzetten van beoordelingscriteria of het creëren van visueel aantrekkelijk lesmateriaal en presentaties. Je zal zien dat AI geen bedreiging hoeft te zijn, maar wel een hulpmiddel om jouw lessen naar een hoger niveau te tillen.

#praktijkgericht

Iedereen mentor

Volg deze workshop en ontdek hoe een mentoropleiding jouw vaardigheden als coach en leidinggevende kan verbeteren. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van de werknemers wel eens met negatief leiderschap in aanraking komt, wat een impact heeft op het welzijn, de productiviteit en dus ook de bedrijfsresultaten. Of je nu leidinggevende bent, nieuwkomers begeleidt in het bedrijf, of een Syntra docent bent die zijn lesgroep beter wil ‘managen’, als mentor kun je het verschil maken – en vooral als je over de juiste vaardigheden beschikt. Schrijf je in en ontdek hoe een mentoropleiding jouw ogen als coach en leidinggevende kan openen.

#coachend

Panelgesprek met praktijkgerichte docenten en mentoren

Volg deze workshop en laat je inspireren door een collega-docent of -mentor. Ontdek hoe zij hun lessen praktijkgericht en ondernemend aanpakken of hoe zij cursisten praktijkgericht en coachend ondersteunen op de werkplek.

Tijdens het panelgesprek delen enkele docenten en mentoren waardevolle tips en voorbeelden over hoe je, zonder een didactische achtergrond, het opleidingsmotto van Syntra sterk in de praktijk kunt brengen. Je zal niet alleen geïnspireerd worden, maar ook concreet advies krijgen om deze inzichten zelf toe te passen.

#praktijkgericht

Ondernemerschap stimuleren

Volg deze workshop en ontdek hoe de waarde ‘Ondernemend’ een rode draad kan worden in jouw lessen. In deze interactieve workshop geven we praktische tips om cursisten aan te moedigen ondernemende vaardigheden te ontwikkelen, ongeacht het vakgebied. Na deze workshop ben je klaar om ondernemerschap en ondernemerszin in jouw lessen te omarmen en cursisten te inspireren om creatief en ondernemend te zijn in hun toekomstige carrières.

#ondernemend

Motiveren doet leren

Volg deze workshop en ontdek hoe het stimuleren van motivatie het leerproces of de betrokkenheid kan verbeteren. Wanneer cursisten, collega’s en teamleden vanuit hun eigen interesse of nieuwsgierigheid gemotiveerd zijn, zijn ze vaak meer betrokken en bereid om te leren. Door relevante onderwerpen aan te bieden tijdens de les, werkplekleren of teamoverleg, maak je leren niet alleen zinvoller, maar bevorder je ook motivatie en samenwerking. Als docent, mentor of teamleider kom je aan de hand van praktische tips te weten hoe je motivatie kunt stimuleren en effectief kunt inzetten tijdens jouw lessen of werkplekleren, maar ook in de samenwerking met collega’s.

#coachend

Je kan die avond slechts één workshop kiezen.

Kan je er niet bij zijn op de Syntra Soirée of wil je graag nog een andere workshop volgen? We hernemen de workshops nog eens aan het einde van dit cursusjaar en het begin van volgend cursusjaar.

Inschrijvingsformulier

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht