31 januari 2024 Getuigenissen cursisten

Syntra-cursisten getuigen: waarom kiezen voor Syntra Midden-Vlaanderen?

Syntra Midden-Vlaanderen telt bijna vijfduizend cursisten. Dat zijn vijfduizend verschillende gezichten op onze campussen. Vijfduizend gepassioneerde mensen die een vak leren. Maar wie zijn onze cursisten? Waarom kozen ze voor een opleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen? En wat vinden ze van hun opleiding? Syntra-cursisten Saar, Jitse, Louise en Jonathan vertellen!

Ik heb ervoor gekozen om mijn opleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen te volgen omdat het een compacte opleiding is: de dagopleiding duurt maar één jaar. Ik zag het niet zitten om een langere opleiding, zoals een bachelor van drie jaar, te volgen. Ik had in mijn omgeving ook al heel wat positieve dingen gehoord over Syntra, dat hielp om voor Syntra te kiezen. 

(Saar, 37 jaar, gezondheidscoach)

Ik heb marketing altijd fascinerend gevonden. Hoe je een product kan aanbrengen bij een publiek, hoe marketing tot uiting komt in de wereld… Dat zijn allemaal interessante processen. Een kennis raadde mij deze opleiding bij Syntra aan. Hij was tevreden, en dat ben ik ook. De opleiding is hands-on en we krijgen les van mensen van de werkvloer. Zo krijg je insiders te weten die een gewone leerkracht, zonder praktijkervaring, niet kan overbrengen. Die verhalen uit het werkveld zijn een grote meerwaarde.

(Jitse, 21 jaar, digital marketeer, freelance grafisch ontwerper)

Voor ik bij Syntra terechtkwam, deed ik universiteit. Ik merkte toen dat het academische mij niet ligt en was op zoek naar iets meer praktijkgericht. Dus startte ik de opleiding digital marketeer bij Syntra. Hier gaat alles veel vlotter. Ik ben heel enthousiast om dingen bij te leren en wil ergens volledig kunnen invliegen. Dat kan bij Syntra perfect. Omdat we twee dagen per week stage hebben, kunnen we de theorie onmiddellijk toepassen op de praktijk. Dat is een grote meerwaarde voor mij.

(Louise, 20 jaar, digital marketeer)

Het leukste aan de opleiding gezondheidscoach is dat het allemaal zeer uiteenlopende vakken zijn, maar dat het uiteindelijk toch allemaal samenkomt. Alles heeft met elkaar te maken. In het vak integrale gezondheid, bijvoorbeeld, waren we bezig over stress en burn-out. Later zagen we bij voedingsleer dat je ook door bepaald voedsel stress kan krijgen of dat je lichaam bepaalde voeding niet opneemt als je stress hebt. In lichaamswerk zien we dan weer hoe je tot rust komt dankzij ademhalingsoefeningen of een bepaalde manier van praten. Die linken leggen tussen onze verschillende vakken, is echt leuk.

(Jonathan, 21 jaar, gezondheidscoach)