31 januari 2023 Ondernemen

START ME UP: DEELNEEMSTER KAREN LANCEERT SUCCESVOLLE ONDERNEMING

Het gevoel van thuiskomen bij jezelf, veel mensen verlangen ernaar. Bij THuise; een studio voor yoga en creatieve workshops, staan rust en ruimte centraal. Op die manier helpt uitbaatster Karen Meyvaert mensen ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

Karen volgde het Start Me Up-traject bij Syntra Midden-Vlaanderen. Dit traject heeft haar geholpen om beredeneerd en goed voorbereid de sprong naar zelfstandige in hoofdberoep te maken.

ONTSNAPPEN UIT ‘DE GOUDEN KOOI’ 

Karen Meyvaert werkte 10 jaar lang met veel plezier in de farmaceutische sector. Haar passie voor yoga dwong haar echter uit ‘de gouden kooi’ te ontsnappen. Maar een abrupte overstap van loondienst naar een eigen zaak zag ze niet zitten. 

Karen: “Vooral het financiële plaatje schrikte me af. Ik had weinig kennis over boekhouden en vreesde dat mijn ondernemersidee onvoldoende levensvatbaar zou zijn.” 

Dus besloot ze in stapjes te werken.

Karen: “Ik ben eerst 4/5de gaan werken en gestart als zelfstandige in bijberoep. Aanvullend heb ik het Start Me Up-traject bij Syntra Midden-Vlaanderen gevolgd, waar ik mijn vaardigheden als ondernemer heb aangescherpt en de haalbaarheid van mijn toekomstige zaak heb afgetoetst met een businessplan.” 

DURVEN SPRINGEN MET START ME UP

De deelnemers van Start Me Up verdiepen zich in alle aspecten van ondernemerschap, zoals opstartformaliteitenpersonal brandingboekhouden en verkooptechnieken.

Karen: “Start Me Up heeft me geholpen om beredeneerd en goed voorbereid de sprong naar zelfstandige in hoofdberoep te maken. Ik vond het ontzettend verrijkend, ook op boekhoudkundig vlak. De docenten beschikken over veel expertise en weten hoe ze hun kennis en ervaring moeten overbrengen. Ze kennen de kneepjes van het vak, want de meeste zijn zelf ondernemers.” 

UIT JE HOOFD, IN JE HART

Op 1 oktober 2022 maakte Karen de switch van bijberoep naar zelfstandige in hoofdberoep

Karen: “Tijdens Start Me Up werd me snel duidelijk dat ik van mijn yogalessen alleen niet zou kunnen leven. Daarom organiseer ik nu ook creatieve workshops in samenwerking met externe lesgevers. Hiervoor heb ik in mijn studio een aparte ruimte ingericht, waar plaats is voor ongeveer 14 deelnemers.”

Het doelpubliek van Karen bestaat voornamelijk uit dames die nood hebben aan me-time

Karen: “De baseline van THuise luidt ‘Uit je hoofd, in je hart’. In mijn studio kunnen ze de pauzeknop even indrukken en ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.”

PROFESSIONEEL NETWERK UITBREIDEN

Karen volgde het hybride Start Me Up-traject, dat fysieke lessen en groepsmomenten afwisselt met online lessen.

Karen: “Door het groepsgebeuren is Start Me Up een unieke kans om je netwerk uit te breiden. Ik heb nog steeds contact met enkele andere deelnemers: we blijven elkaar ondersteunen, ook als ondernemers. Bovendien krijg ik nog regelmatig LinkedIn-berichtjes van de Start Me Up-coaches, Lila en Anniek. Hoewel mijn traject erop zit, blijven ze mij aanmoedigen. Dat waardeer ik enorm.” 

ONTDEK HET E-TRAJECT VAN START ME UP

Wil je jouw ondernemersskills bijschaven, waar en wanneer je wil? Volg het e-traject van Start Me Up én neem een vliegende start als ondernemer.  

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht