Waterstoflabo VOOR ENERGIE-OPLEIDINGEN

Syntra Midden-Vlaanderen krijgt € 35.000 van Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns (CD&V). Dat geld is bedoeld voor high-end opleidingsinfrastructuur en is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Met het geld richt Syntra Midden-Vlaanderen een waterstoflabo in voor HVAC-R technieken en een merkonfhankelijke hybride HVAC-R opstelling. Het waterstoflabo wordt in de eerste weken van 2024 geïnstalleerd in haar campus Sint-Niklaas, de merkonfhankelijke hybride opstelling is voor de campus Aalst. Bovenop de € 35.000 legt Syntra Midden-Vlaanderen nog eens € 70.000 bij.

Dankzij deze extra impuls worden we het eerste opleidingscentrum in Vlaanderen waar (kandidaat-)ondernemers kunnen oefenen met waterstof”, vertelt Wim Van Stappen, innovator opleidingen energietransitie. “Met ons waterstoflabo voor HVAC-R spelen we in op de stijgende nood om fossiele brandstoffen te vervangen door koolstofneutrale alternatieven. Waterstof kan hierbij een oplossing bieden voor energie-intensieve verwarming en koeling van bedrijfsgebouwen en KMO-infrastructuur.” 

Waterstoflabo
Deel dit artikel
Terug naar het overzicht