15 maart 2024 Getuigenissen cursisten

Syntra-cursisten getuigen: hoe zijn de lessen bij syntra midden-vlaanderen?

Syntra Midden-Vlaanderen telt bijna vijfduizend cursisten. Dat zijn vijfduizend verschillende gezichten op onze campussen. Vijfduizend gepassioneerde mensen die een vak leren. Maar wie zijn onze cursisten? En wat vinden ze van de lessen bij Syntra? Nora, Saar, Jitse en Louise vertellen!

De combinatie van praktijk en theorie is een groot voordeel aan de lessen bij Syntra. Alle technieken die we zien, oefenen we ook in de praktijk. Je kan ook heel wat uit de lessen toepassen op jezelf. Bij lichaamswerk, bijvoorbeeld, zien we ademhalingsoefeningen. We doen die eerst samen in de klas, nadien kan je thuis verdergaan met die oefeningen. En later help je je cliënten ermee.

(Nora, 21 jaar, gezondheidscoach)

Ik vind het leuk dat we één dag in de week vrij hebben.  Zeker voor mensen die kinderen hebben is dat een groot voordeel. Je kan de lessen ook online meevolgen, heel handig als je eens ziek bent. Verder krijgen we les in kleine groepen. Dat vind ik misschien wel het leukste aan les volgen bij Syntra. Je schept echt een band met je medecursisten, dat is fijn.

(Saar, 37 jaar, gezondheidscoach)

De lessen bij Syntra zijn heel gevarieerd. We zien afwisselend theorie en praktijk, en krijgen les van verschillende docenten. Ik heb in het verleden al eens lessen marketing gehad, maar die waren heel basic. Syntra gaat veel verder, we duiken echt in de diepte. Zo leer je veel bij op relatief korte tijd. We kunnen altijd vragen stellen aan de docenten en het zijn ook gewoon toffe mensen om tijdens de pauze eens een praatje mee slaan.

(Jitse, 21 jaar, digital marketeer, freelance grafisch ontwerper)

Als cursist kunnen wij veel input geven over wat in de les aan bod komt. We kunnen het bijvoorbeeld hebben over cases die we zijn tegengekomen op onze stage. De docenten gaan daar graag op in. Ze appreciëren die input van ons enorm. Iedere cursist heeft ook een andere achtergrond. De ene werkt al, de andere heeft hiervoor iets anders gestudeerd enzovoort. Zo neemt iedereen andere inzichten mee naar de les. Al die verschillende perspectieven zijn echt interessant. We hebben ook af en toe gastlessen. Alles bij elkaar is dat een leuke afwisseling.

(Louise, 20 jaar, digital marketeer)