Opleiding Installateur Energiemanagementsystemen

Goed voor je onderneming, je klanten en de planeet

1 september 2024 Opleiding in de kijker

Energiemanagementsystemen zijn de toekomst, op voorwaarde dat je ze optimaal gebruikt. Wil je als installateur je klanten en de planeet helpen? Volg dan bij Syntra een erkende EMS-opleiding en bouw mee aan een duurzame wereld.

Wat is een energiemanagementsysteem?

Een energiemanagementsysteem (EMS) meet, monitort en analyseert je energieverbruik. De heilige drievuldigheid als het gaat over efficiënt omspringen met je energie. 

Heb je al een elektrische wagen, zonnepanelen of warmtepomp? Goed bezig, Moeder Aarde is je dankbaar, maar tegelijk zijn het grootverbruikers die je slim moet aansturen. 

En dat is exact wat een energiebeheersysteem doet. Het resultaat? Een gecontroleerd energieverbruik en lagere energiekost. Planeet blij, portemonnee blij. 

Wat is jouw rol als installateur?

Jij bent onmisbaar. Want zonder bekwame installateurs, ook geen energiemanagementsysteem. Dat is jammer, maar het is pas echt een gemiste kans als consumenten investeren in hernieuwbare energiebronnen en ze niet optimaal laten renderen.

Dat is niet zo vreemd. De kennis rond EMS-systemen is eerder beperkt. Klanten gaan je dus enorm dankbaar zijn als je toont hoe ze met zo’n slimme schakel hun energieverbruik optimaliseren. Daarnaast zijn er nog andere voordelen: 

  • EMS-systemen zijn merkonafhankelijk
  • Alle toestellen worden op elkaar afgestemd
  • Ideaal bij renovaties
  • EMS-systemen zijn flexibel en kan je gemakkelijk uitbreiden

Kortom, wil je als installateur tegemoetkomen aan de noden van huishoudelijke klanten? Dan kan je niet zonder kennis van EMS, want nieuwe technologieën vragen om nieuwe vaardigheden.

De voordelen van een EMS-opleiding

En wie staat er de installateur bij? Syntra natuurlijk. In samenwerking met onze partners ontwikkelden we de merkonafhankelijke opleiding Installateur van energiemanagementsystemen. Dit leertraject verbetert meteen de kwaliteit van je dienstverlening. Alvast enkele troeven:

  • Je kent het actuele marktaanbod van energiemanagementsystemen
  • Je ontzorgt klanten met een all-round-service. Na installatie ondersteun je hen met onderhoud, monitoring en configuratie
  • Je ontwikkelt soft skills en leert communiceren met je klanten
  • Je brengt de noden van de klant in kaart en geeft objectief advies
  • Je geeft je klanten de beste energieoplossing
Dus, wil je mee bouwen aan een duurzame toekomst? Begin dan met een energieopleiding met toekomst.