Heb je ambities in de wijde wereld van bartending?
Ben je geïnteresseerd in rum uit Panama, Amandellikeuren uit Italië, vlierbloesemsyroop uit je achtertuin en alles daar tussenin?
Wil je vooral de skills leren om al die kennis om te zetten in een onvergetelijke ervaring voor de gasten aan jouw bar? De techniek wordt tot kunst verheven. Theorie en praktijk zijn perfect in balans in deze opleiding.
Praktijkgericht word je in deze basiscursus klaargestoomd om als professional een bar te organiseren, en te laten floreren.
Programma
- Bar Basics (32u)
Je leert de basisfundamenten van een goed georganiseerde bar. Hierbij wordt een sterke focus gelegd op efficiëntie en hygiëne (HACCP). Er wordt ook aangeleerd wat er achter de schermen gebeurt in een bar. Je leert hoe je correct en professioneel omgaat met gasten.
- Drankenkennis (36u)
Zowel alcoholische als non-alcoholische dranken komen aan bod. Je krijgt diepgaande informatie over de ingrediënten, geschiedenis en productie van allerlei soorten dranken.
Wil je diepgaander ingaan op wijn en/of bier? Wij bieden aparte cursussen “Wijn Leren Proeven” en “Bier Leren Proeven” aan waarin je degustatietechnieken aangeleerd krijgt en zelf professioneel kan oordelen over kwaliteit.
- Serviceverlening (20u)
Geen horeca zonder gasten. In deze module leer je hoe je de perfecte gastheer of gastvrouw wordt om de gast uiteindelijk met een gelukzalig gevoel te zien vertrekken.
Voor wie
Iedereen met professionele ambitie in de horeca.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Minimum 18 jaar.
Geen voorkennis vereist.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Dit traject heeft geen eindproef, elke module heeft een aparte beoordeling. Slaag je voor elke module dan krijg je een erkend getuigschrift.
Materiaal en extra kosten
Alle materiaal en grondstoffen worden voorzien door Syntra.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.