Uitvaartassistent / uitvaartondernemer

Heb jij een serene en empathische persoonlijkheid? Wil je mensen helpen om hun overleden dierbare een mooi afscheid te geven? Dan voel je je wellicht op jouw plaats in de opleiding uitvaartassistent / uitvaartondernemer.

Als uitvaartondernemer ben je integer en kan je goed met mensen omgaan, want de familie en nabestaanden troosten en steunen is een belangrijk aspect van het beroep. Je weet je gedrag en houding aan te passen volgens de beleving van de nabestaanden.

Als uitvaartondernemer organiseer je daarnaast alle aspecten voor, tijdens en na de uitvaart. Je maakt de afspraken met het crematorium, het kerkhof en de priester en je regelt de catering van de koffietafel, de bloemenkransen, het vervoer en de rouwberichten. Naast de ceremoniële uitvaartplechtigheid, zorg je ook dat alle administratieve formaliteiten volgens de geldende regelgeving verlopen. Als uitvaartondernemer ben je in staat om op de vele vragen die bij een overlijden komen kijken een antwoord te bieden.

Voel jij je geroepen om mensen die een dierbare verloren bij te staan in hun verdriet? Ontdek hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en aanvullende informatie.

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Aalst 17/09/2024 avond € 635