Ook zonder de Italiaanse zon of de Franse glooiende heuvels slagen enthousiaste wijnmakers in België erin om heerlijke wijnen van hoge kwaliteit te produceren.
Leer in deze cursus wat ons land te bieden heeft op vlak van rode, witte en mousserende wijnen. In deze cursus wordt op een heldere manier uitgelegd hoe wijnbouw in België verschilt van andere, bekendere streken. Die theoretische kennis wordt uiteraard steeds concreet, en vooral verteerbaar gemaakt aan de hand van degustaties.
In de laatste les van de cursus krijgt u bovendien les op locatie bij Wijndomein Cruysem.
Programma
Lessen gaan door op maandagavond. De eerste 3 lessen vinden plaats bij Syntra Midden-Vlaanderen (Campus Gent). De laatste les gaat extern door, bij Wijndomein Cruysem.
In lessen 1, 2 en 3 ligt de focus respectievelijk op rode, witte en mousserende wijnen. Tijdens de vierde les wordt onderzocht hoe onze Belgische wijnen gecombineerd kunnen worden met lokale kazen en vleeswaren.
Voor wie
Iedereen (18+) die op een professionele manier zijn kennis van de Belgische wijnen wil verfijnen.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Iedereen (18+) kan zich inschrijven. Er is geen voorkennis vereist, al kan een eerdere kennismaking met degustatietechnieken een meerwaarde zijn.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Deze opleiding heeft geen examen. Je krijgt wel een attest van lesvolging.
Materiaal en extra kosten
Te degusteren wijnen en één set proefwijnglazen zijn inbegrepen in de inschrijvingsprijs.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al ons lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.