Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe. Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.
Programma
Als jongere draai je 4 dagen per week mee bij een bedrijf of op een leerwerkplek waar je de knepen van het vak leert. Daarnaast ga je 1 dag per week naar een Syntra-campus waar je de theorie onder de knie krijgt.
Net als een echte werknemer ontvang ook jij een vergoeding voor je inspanning! Een toffe bonus, vind je niet?
8 voordelen van duaal leren
Doen is het nieuwe leren!
1. Je voldoet aan de leerplicht
2. Je kan je diploma secundair onderwijs behalen
3. Je doet werkervaring op
4. Instappen kan tot 15 januari (met uitzondering van het 7de jaar of het specialisatiejaar)
5. Je blijft fiscaal ten laste van je ouders met behoud van kindergeld
6. Je verdient een eigen cent: tussen €500 en €700 per maand
7. Jouw diploma en werkervaring zijn sterke troeven om een vaste job te vinden
8. Of je wordt je eigen baas en start als zelfstandige op
Heb je interesse in deze opleiding en wil je hiervoor inschrijven, volg dan eerst onze digitale infosessie. Na de infosessie word je gecontacteerd door een competentiecoach, die met jou een intakegesprek zal inplannen. Op basis van jouw gesprek met de competentiecoach word je in de juiste graad ingeschreven.
- Medewerker slagerij duaal 2de graad
- Slagerij duaal 3de graad
- Culinair slager duaal specialisatiejaar
- Slager-charcutier duaal specialisatiejaar
Werkplekken
Het grootste deel van de opleiding spendeer je bij een leerbedrijf, waar een mentor je de knepen van het vak aanleert. Een competentiecoach volgt dit mee op zodat je de nodige praktische kennis en competenties aanleert.
Voor wie
Jongeren tussen 15 en 25 jaar.
Ben je 15 jaar? Dan moet je twee jaar secundair onderwijs gevolgd hebben.