In deze niet-merkgebonden voltijdse dagopleiding ontpop je uzelf tot een beginnend installateur van elektrische laadpalen en laadinfrastructuur in het algemeen. Binnen deze voltijdse dagopleiding start je met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van laadinfrastructuur: graaf- en grondwerken, trekken van leidingen en het plaatsen, monteren en aansluiten van de elektrische laadpalen (zowel laadpunten voor thuis als in het publiek domein). Het werkplekleren bij een bedrijf gespecialiseerd in het installeren van elektrische laadpalen vormt jouw persoonlijke toegangspoort naar vast werk als installateur van elektrische laadinfrastructuur.
Een stoomcursus basiselektriciteit bereidt jou voor op het betere werk als laadpaalmonteur. Met de ondersteunende certificaten van de veiligheidsopleidingen VCA en BA5 op zak versterk je ongetwijfeld jouw kansen op de arbeidsmarkt.
Programma
De opleiding duurt tien weken en is opgebouwd uit volgende hapklare modules:
- Basis elektriciteit
- Basis veiligheid VCA
- BA4 Vakbekwaam persoon
- Specifieke elektriciteit voor de technieker elektrische energie
- Laadpalen
- Werkplekleren
Werkplekken
- Afwisselend met het campusleren word je gedurende vier volle weken ondergedompeld in het werkplekleren. Zo leer je al doende het vak en meet je jezelf de gepaste werkhouding aan.
- Eénmaal ingeschreven ga je vanaf de eerste lesweek op zoek naar een geschikt leerbedrijf waar je kan werkplekleren.
- Indien je hierrond meer informatie wenst klik dan door naar volgende pagina en naar de video (“leren en werken bij Syntra – infosessie”) waar je een korte introductie krijgt over hoe een opleiding met werkplekleren er voor jou kan uitzien : https://syntra-mvl.be/nl/werkplekleren
Voor wie
Minimum 18 jaar – vooral gemotiveerd zijn
Deze opleiding is geschikt voor iedereen zonder voorkennis die van het plaatsen en aansluiten van elektrische laadpalen zijn beroep wil maken.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Als je slaagt voor alle modules behaal je volgende certificaten/getuigschriften:
- Certificaat Basisveiligheid VCA
- Modulegetuigschrift 'Elektrische laadpalen'
Materiaal en extra kosten
- Het gebruik van grond- en hulpstoffen zit in het cursusgeld vervat.
- Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een werkbroek met kniestukken, lage veiligheidsschoenen, stofmasker, veiligheidsbril en oorbeschermers. Indien je hier niet zelf over beschikt, dan biedt SYNTRA Midden-Vlaanderen je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen.
Cursusmateriaal
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform.
Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Extra info
- Deze opleiding loopt in samenwerking met VOLTA, kruispunt van elektrotechniek (https://www.volta-org.be/nl) en EV Belgium (de federatie die de zero emissie mobiliteit in België groepeert).
- De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.