Massagetechnieken: Moxa therapie

Bij moxatherapie wordt gebruik gemaakt van het bijvoetkruid en moksastaven. Er wordt een hoge graad van ontspanning bereikt waardoor fysische en psychische problemen wegebben. Energie in de vorm van warmte dringt in het lichaam door, wat bovendien ook een heel aangename ervaring is. Het bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt tot gruis. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moksastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moksa heeft de eigenschap om langzaam en duurzaam te branden terwijl het een weldadige warmtestraling afgeeft.

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het moxeren van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op de pijnpunten of de punten in functie van de klacht gemoxeerd. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten. Eventueel kan dit afgerond worden met een massage.

Meer en meer wellnesscentra passen deze professionele techniek toe. De Moxa-behandeling kent immers heel wat therapeutische effecten. Ze werkt pijnstillend doordat het lichaam van de klant edorfines aanmaakt. Ook het immuniteitsstelsel wordt versterkt ten gevolge van een toename van witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (lage rugpijn, spierpijn), nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, groeipijnen,... Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt deze techniek vaak toegepast.

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas 29/03/2025 weekend € 180