Bezig met het laden van Opleidingen

Marketing

Opleiding User experience designer / UX-designer

Wat doet een UX designer?

Als UX designer of user experience designer verbeter je de gebruikerservaring van digitale toepassingen zoals websites, software programma’s, apps of games. Je hebt niet enkel aandacht voor de vormgeving, maar ook voor interactie tussen gebruiker en de toepassing. Wat wil de gebruiker te weten komen of welke actie wil hij ondernemen? De ux designer bepaalt welke acties er nodig zijn om hier een antwoord op te bieden. Met een aantrekkelijk ontwerp verleid je een gebruiker om bepaalde verrichtingen uit te voeren en stem je het doel van de website en de behoeften van de gebruiker zo goed mogelijk op elkaar af.

Als ux designer werk je vaak voor IT, tech of e-commerce bedrijven. Een betere gebruikerservaring creëren is het resultaat van een gezamenlijke inspanning. In je professionele carrière zal je wellicht samenwerken met UI-designers, app-developers, SEO-specialisten, front-end developers en copywriters

Wat leer je in de UX designer opleiding?

In deze opleiding leer je het volledige proces van een productontwikkeling of – verbetering aan de hand van praktijkgerichte oefeningen. Aan de hand van verschillende cases leer je hoe je gebruikerservaringen, wensen en knelpunten op de juiste manier analyseert en verbetert. Daarnaast maak je onder andere kennis met de belangrijkste tools die een ux designer nodig heeft en leer je hoe je een gebruikersonderzoek organiseert. Als UX designer werk je steeds samen met verschillende stakeholders, daarom werk je tijdens de opleiding ook aan jouw soft skills door middel van design sprints met medecursisten. De opleiding is ingericht om je klaar te stomen op het werkveld. Zo zal je tijdens één van de praktijkoefeningen een UX-audit uitvoeren voor een bedrijf naar keuze.

Na de ux designer opleiding kan je zowel als zelfstandige of als ondernemende werknemer aan de slag. Aangezien elk bedrijf voordeel haalt uit een gebruiksvriendelijke website, is het niet verwonderlijk dat UX designers zeer gewild zijn bij bedrijven in verschillende sectoren. Ze vergroten namelijk de klanttevredenheid en zorgen zo voor een betere binding met de klant, wat kan resulteren in een hogere omzet.

Als UX-designer of user experience designer verbeter je de gebruikerservaring van digitale toepassingen zoals websites, softwareprogramma’s, apps of games. Je hebt niet enkel aandacht voor de vormgeving, maar ook voor interactie tussen gebruiker en de toepassing. Wat wil de gebruiker te weten komen of welke actie wil hij ondernemen? De ux-designer bepaalt welke acties er nodig zijn om hier een antwoord op te bieden. Met een aantrekkelijk ontwerp verleid je een gebruiker om bepaalde verrichtingen uit te voeren en stem je het doel van de website en de behoeften van de gebruiker zo goed mogelijk op elkaar af. In deze opleiding leer je aan de hand van verschillende cases hoe je gebruikerservaringen, -wensen en -knelpunten op de juiste manier analyseert en verbetert. Na de opleiding kan je zowel als zelfstandige als ondernemende werknemer aan de slag. Aangezien elk bedrijf voordeel haalt uit een gebruiksvriendelijke website, is het niet verwonderlijk dat UX designers zeer gewild zijn bij bedrijven in verschillende sectoren. Ze vergroten namelijk de klanttevredenheid en zorgen zo voor een betere binding met de klant, wat kan resulteren in een hogere omzet. UX designers werken vaak voor IT, tech of e-commerce bedrijven. Een betere gebruikerservaring creëren is het resultaat van een gezamenlijke inspanning. In je professionele carrière zal je wellicht samenwerken met UI-designers, app-developers, SEO-specialisten, front-end developers en copywriters.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Blog
brand element