Terug naar home
MijnSyntra
Wijn

Opleiding Wat is het verschil tussen een conventionele wijn, een biologische wijn, een biodynamische wijn en een natuurwijn.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

Avond 1: Inleiding

  • We overlopen de geschiedenis van de wijnbouw en het wijnmaken om te achterhalen wanneer welke producten en technieken hun intrede hebben gedaan. We definiëren ook de termen conventioneel, biologisch, biodynamisch en natuurlijk.

Al proevend ontdekken we een heel breed pallet aan wijntypes, wijnstijlen, wijnregio’s.

Avond 2: Biologische wijn

  • Wat is een biologische wijn?
  • Aan welke voorwaarden moet voldaan zijn om een wijn biologisch te mogen noemen?
  • Wat zijn de regionale verschillen en welke impact hebben deze op de wijnhandel?

Al proevend onderzoeken we of er een verschil is tussen conventionele wijnen en biologische wijnen.

Avond 3: Biodynamische wijn

  • Wat is een biodynamische wijn meer (of minder?) dan een biologische wijn?
  • Wanneer mag een wijn het label ‘biodynamisch’ dragen?
  • Wat vraagt dit van de wijnbouwer, zowel op het gebied van druiventeelt als op het gebied van vinificatie?
  • Kan je overal ter wereld biodynamisch werken?

We achterhalen al proevend waaraan je een biodynamische wijn doorgaans kan herkennen.

Avond 4: Natuurwijn

  • Wat is een natuurwijn? Een vraag met vele antwoorden. We trachten duidelijkheid te scheppen via enkele algemeen aanvaarde basisprincipes en bekijken de verschillende initiatieven en charters die proberen tot een duidelijke definitie te komen.

We proeven een breed scala aan natuurwijnen en tasten zo de grenzen af van onze smaakreferenties.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Materiaal en extra kosten

Docent is Mark Longin, sommelier conseil, zaakvoerder Proef de Passie.

De cursist brengt zelf zijn set glazen mee.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Wijnbouwer-wijnmaker

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sommelier

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Is er meer dan Sancerre alleen?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Mixologie: Hoe maak ik de perfecte cocktail

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Giro D' Italia

Gent

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Starten met wijn

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element