Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Veggie voor beginners

Wist je dat 1,5% van de Vlamingen vegetariër is en dat 1 op 10 Vlamingen minstens 3 keer per week vegetarisch eet? Ze doen dit graag thuis, maar evengoed op restaurant. Voel je dat jouw vegetarisch aanbod of kennis van de vegetarische keuken nog wat gekruid kan worden? Dan is deze 'Veggie voor beginners' beslist iets voor jou!

Dankzij de doorbraak van veggie en de vele kookprogramma's mag dat vegetarisch best wel wat meer zijn dan een salade geitenkaas of een trio van kaaskroket met slaatje.

Docente Ann Veeckman heeft een klassieke koksopleiding genoten en heeft zich daarna door bijscholing en zelfstudie gespecialiseerd in de plantaardige keuken, met bijzondere aandacht voor productkennis en wereldkeuken.

Ze is actief als cateraar en werkt als docent o.m. voor EVA vzw, specifiek voor de opleidingen naar professionelen.

 

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Programma

Les 1: Inleiding tot vegetarisme
– Opbouw volwaardig vegetarisch menu
– Werken met de natuur en haar seizoenen
– Essentials in de vegetarische keuken
 
Les 2: Vleesvervangers
– Overzicht vleesvervangers
– ‘andere’ vervangers
 
Les 3: Noten, zaden, peulvruchten, granen
– Belang van essentiële voedingsstoffen
 
Les 4: Smaken, kruiden en texturen
– Smaakmakers: soja, miso, zeewier, edelgist
– Wereldwijde geuren en kleuren

Voor wie

Iedereen met interesse in de vegetarische keuken

Materiaal en extra kosten

 

Wat voorzie je zelf :

– keukenschort

– demi chef mes

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag
Hou me op de hoogte

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Basis barbecue

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Macarons

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

biscuit(taarten)

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Gevorderd icon

Gevorderd

dieetijs en alternatieve ijsbereidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Medewerker slagerij

Gent

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Desembrood

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Mediterraanse broden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
frituur openen syntra 1
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Een nieuw (bij)beroep

Blog
IE5A7273
Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Ondernemen

Blog
brand element