Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Masterclass luxe brood -en banketproducten

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak en broodjes willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om gebak en broodjes te maken met professionele recepten.

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 495,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

15/03/2023

Prijs

€495,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

 Deze avondopleidingen bestaat uit 6 lessen met onderstaande onderwerpen:

Les 1 (harde luxe)

  •              hotelbroodjes
  •              Brussels / gekapte pistolets
  •              tijgerpistolets
  •              Assortiment tafelbroodjes (sesam, maanzaad, zachte pistolets, …)

 

Les 2 (Harde luxe)

  •              Korenhalmen
  •              Stokbrood
  •              Turks brood
  •              Marokkaans brood

 

Les 3 (Hartig)

  •              Fougassen
  •              Provençaalse fougassen
  •              Focaccio broodjes

 

Les 4 (Zachte luxe)

  •              Knipsandwiches
  •              brioches
  •              Paasnestjes
  •              Sandwiches

 

Les 5 (zachte luxe en harde luxe)

  •              Assortiment vlechten

 

Les 6 (gevulde zachte luxe)

  •              Crème brioches
  •              Gevulde flappen
  •              Chocoladebroodjes
  •              Boules de Berlin

 

*inhouden kunnen licht afwijken op basis van (on)beschikbaarheid van grondstoffen.

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor bakkers, chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Over het beroep

Na de opleiding ben je in staat om zelf luxe banketproducten te vervaardigen, wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module puddingen, mousses en bavaroises.

Materiaal en extra kosten

mee te brengen naar de les:

beroepskledij (bakkersvest of schort)

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging

Erkenningen

 

Alimento

Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.

Voor wie?

Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.

Wanneer ontvang je deze korting?

Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.

 

Welke stappen moet ik nemen?

Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 495,00 (incl. BTW)

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Bakker - Patissier

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Medewerker bakkerij

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Chocolatier

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Slager

Gent

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Masterclass patisserie: drooggebak

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Veggie voor beginners

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Mattentaarten

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element