Opleiding Masterclass luxe brood -en banketproducten
Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak en broodjes willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om gebak en broodjes te maken met professionele recepten.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Klassikale lessen
Locatie | Startdatum | Tijdstip les | Prijs | |
Locatie Sint-Niklaas |
Startdatum 15/03/2023 Lessenrooster |
Tijdstip les avond |
Prijs €495,00 |
Nu inschrijven |
Programma
Deze avondopleidingen bestaat uit 6 lessen met onderstaande onderwerpen:
Les 1 (harde luxe)
- hotelbroodjes
- Brussels / gekapte pistolets
- tijgerpistolets
- Assortiment tafelbroodjes (sesam, maanzaad, zachte pistolets, …)
Les 2 (harde luxe)
- Korenhalmen
- Stokbrood
- Turks brood
- Marokkaans brood
Les 3 (Hartig)
- Fougassen
- Provençaalse fougassen
- Focaccio broodjes
Les 4 (Zachte luxe)
- Knipsandwiches
- brioches
- Paasnestjes
- Sandwiches
Les 5 (zachte luxe en harde luxe)
- Assortiment vlechten
Les 6 (gevulde zachte luxe)
- Crème brioches
- Gevulde flappen
- Chocoladebroodjes
- Boules de Berlin
*inhouden kunnen licht afwijken op basis van (on)beschikbaarheid van grondstoffen.
Voor wie
Deze opleiding is vooral bedoeld voor bakkers, chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.
Over het beroep
Na de opleiding ben je in staat om zelf luxe banketproducten te vervaardigen, wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module puddingen, mousses en bavaroises.
Materiaal en extra kosten
mee te brengen naar de les:
beroepskledij (bakkersvest of schort)
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging
Erkenningen
Alimento
Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.
Voor wie?
Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.
Wanneer ontvang je deze korting?
Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.
Welke stappen moet ik nemen?
Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!