Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Gebak voor chefs: module drooggebak

Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.

 

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

les

onderwerp

soorten

Les 1

Gebak in gerezen deeg

Gesloten appeltaart

Open appeltaart

Open abrikozentaart met randjes

Half open kriekentaart

Les 2

Rolbiscuits

Citroenrol

Rouladebiscuit abrikozenconfituur

Chocolade rolbiscuit met framboos

Chocolade rolbiscuit “zwarte woud”

Les 3

Taarten drooggebak

Vetdegen

Tarte flamande

Bretoense appeltaart

Zanddeeg

Bretoense zandtaart

Amandel – zanddeeg

Windsorgebak

Les 4

taartdeeg

Rijstaart

Flantaart

Kaastaart

Eierflan

Les 5

Aansnijgebak

Wiener apfelstrudel (opgerolde stang)

Abrikozen- ananas strudel (snelbladerdeeg)

Vlechtbroodje met pruimen- en amandelspijs (snelbladerdeeg)

Peren pistache met streusel (met gistdeeg)

Les 6

Bladerdeeggebak

Frangipane taart

Confituurtaart

Fruittaart (anglaisen)

Tompoezen

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Over het beroep

Na deze opleiding ben je in staat om in je eigen zaak een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden. Je kunt ook instappen in de vervolgreeks verfijnd gebak.

Materiaal en extra kosten

Zelf te voorzien: een schort of bakkersvest

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Erkend door

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Van beginner tot expert met deze opleidingen:

Bekijk meer opleidingen

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Duaal leren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element