Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Masterclass patisserie: drooggebak

Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.

 

Werk je reeds in de voedingssector? Check dan zeker bij erkenningen of je niet in aanmerking komt om deze opleiding (deels) terugbetaald te krijgen via je sectorfonds Alimento.

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 425,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

09/11/2022

Prijs

€425,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

Deze avondopleiding is verdeeld in 6 lessen met onderstaande thema’s.

 

Les 1                   

  •         Gebak in gerezen deeg 
  •         Gesloten appeltaart
  •         Open appeltaart
  •         Open abrikozentaart met randjes
  •         Half open kriekentaart

Les 2                                  

  •         Rolbiscuits         
  •         Citroenrol
  •         Rouladebiscuit abrikozenconfituur
  •         Chocolade rolbiscuit met framboos
  •         Chocolade rolbiscuit “zwarte woud”

Les 3                                  

  •         Taarten drooggebak      
  •         Vetdegen           
  •         Tarte flamande
  •         Bretoense appeltaart
  •         Zanddeeg           
  •         Bretoense zandtaart
  •         Amandel – zanddeeg     
  •         WindsorgebaK

Les 4                                                 

  •         taartdeeg          
  •         Rijstaart
  •         Flantaart
  •         Kaastaart
  •         Eierflan

Les 5                                                

  •         Aansnijgebak Wiener apfelstrudel (opgerolde stang)
  •         Abrikozen- ananas strudel (snelbladerdeeg)
  •         Vlechtbroodje met pruimen- en amandelspijs (snelbladerdeeg)
  •         Peren pistache met streusel (met gistdeeg)

Les 6                                                 

  •         Bladerdeeggebak           
  •         Frangipane taart
  •         Confituurtaart en Fruittaart (anglaisen)
  •         Tompoezen

 

*De inhouden kunnen licht afwijken op basis van (on)beschikbaarheid grondstoffen

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Over het beroep

Na deze opleiding ben je in staat om (in je eigen zaak) een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden. Je kunt ook instappen in de vervolgreeks verfijnd gebak.

Materiaal en extra kosten

Zelf te voorzien: een schort of bakkersvest

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Erkenningen

Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.

Voor wie?

Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.

Wanneer ontvang je deze korting?

Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.

 

Welke stappen moet ik nemen?

Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 425,00 (incl. BTW)

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Basis barbecue

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Kaasmeester

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Masterclass patisserie: beslagen en taarten

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Friturist

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Slager

Gent

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Mattentaarten

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element