Opleiding Masterclass patisserie: drooggebak
Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.
Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.
Werk je reeds in de voedingssector? Check dan zeker bij erkenningen of je niet in aanmerking komt om deze opleiding (deels) terugbetaald te krijgen via je sectorfonds Alimento.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Hou me op de hoogteProgramma
Deze avondopleiding is verdeeld in 6 lessen met onderstaande thema’s.
Les 1
- Gebak in gerezen deeg
- Gesloten appeltaart
- Open appeltaart
- Open abrikozentaart met randjes
- Half open kriekentaart
Les 2
- Rolbiscuits
- Citroenrol
- Rouladebiscuit abrikozenconfituur
- Chocolade rolbiscuit met framboos
- Chocolade rolbiscuit “zwarte woud”
Les 3
- Taarten drooggebak
- Vetdegen
- Tarte flamande
- Bretoense appeltaart
- Zanddeeg
- Bretoense zandtaart
- Amandel – zanddeeg
- WindsorgebaK
Les 4
- taartdeeg
- Rijstaart
- Flantaart
- Kaastaart
- Eierflan
Les 5
- Aansnijgebak Wiener apfelstrudel (opgerolde stang)
- Abrikozen- ananas strudel (snelbladerdeeg)
- Vlechtbroodje met pruimen- en amandelspijs (snelbladerdeeg)
- Peren pistache met streusel (met gistdeeg)
Les 6
- Bladerdeeggebak
- Frangipane taart
- Confituurtaart en Fruittaart (anglaisen)
- Tompoezen
*De inhouden kunnen licht afwijken op basis van (on)beschikbaarheid grondstoffen
Voor wie
Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.
Over het beroep
Na deze opleiding ben je in staat om (in je eigen zaak) een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden. Je kunt ook instappen in de vervolgreeks verfijnd gebak.
Materiaal en extra kosten
Zelf te voorzien: een schort of bakkersvest
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging
Erkenningen
Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.
Voor wie?
Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.
Wanneer ontvang je deze korting?
Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.
Welke stappen moet ik nemen?
Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!