Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Masterclass patisserie: beslagen en taarten

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om taarten en gebak te maken met professionele recepten.

 

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 495,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

18/01/2023

Prijs

€495,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

Deze avondopleiding is opgebouwd in 6 lessen met onderstaande thema’s:

Les 1: Cakebeslagen

  • Brownies
  • Cake met praliné, hazelnoot en citroen
  • Financiier
  • Frians

 

Les 2: Kookdegen – soezenbeslag

  • Eclairs
  • Zwaantjes
  • Soezen
  • Profiterols

 

Les 3: biscuits traditioneel

  • Biscuittaart met marsepein
  • Biscuittaart met fruit

 

Les 4: biscuits en eiwitbeslag

  • Chocoladebiscuit
  • Rotsjes
  • Sachertaart

 

Les 5 en 6: biscuits

  • Sprits
  • Bokkenpootjes
  • Spiegeltjes
  • Javanais
  • Misérable
  • Operette van hazelnoot en chocolade
  • Operette van pistache en framboos

 

*inhouden kunnen licht afwijken op basis van (on)beschikbaarheid grondstoffen.

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector. Ook foodies met een sterke basiskennis en techniek zijn welkom.

 

Ben je actief in paritair comité 118 of 220? Check dan zeker bij erkenningen of je in aanmerking komt om deze opleiding (deels) terugbetaald te krijgen door sectorfonds Alimento.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar en hebt een minimum aan ervaring in de voedingssector en/of beheerst de basistechnieken van de bakkerij

Over het beroep

Na deze opleiding ben je in staat om (in je eigen zaak) een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden.

Wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module harde en zachte luxedegen.

Materiaal en extra kosten

mee te brengen naar de les:

beroepskledij (bakkersvest of schort)

 

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Erkenningen

Alimento

Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.

Voor wie?

Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.

Wanneer ontvang je deze korting?

Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.

 

Welke stappen moet ik nemen?

Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 495,00 (incl. BTW)

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Basis barbecue

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Bakker - Patissier

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Chocolatier

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Medewerker slagerij

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Kaasmeester

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Masterclass patisserie: drooggebak

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Desembrood

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element