Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Gebak voor chefs: module beslagen en taarten

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om taarten en gebak te maken met professionele recepten.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

 

Les 1: Cakebeslagen

  • Brownies
  • Cake met praliné, hazelnoot en citroen
  • Financiier
  • Frians

 

Les 2: Kookdegen – soezenbeslag

  • Eclairs
  • Zwaantjes
  • Soezen
  • Profiterols

 

Les 3: biscuits traditioneel

  • Biscuittaart met marsepein
  • Biscuittaart met fruit

 

Les 4: biscuits en eiwitbeslag

  • Chocoladebiscuit
  • Rotsjes
  • Sachertaart

 

Les 5 en 6: biscuits

  • Sprits
  • Bokkenpootjes
  • Spiegeltjes
  • Javanais
  • Misérable
  • Operette van hazelnoot en chocolade
  • Operette van pistache en framboos

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar en hebt een minimum aan ervaring in de voedingssector en/of beheerst de basistechnieken van de bakkerij

Over het beroep

Na deze opleiding ben je in staat om in je eigen zaak een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden.

Wie meer wil kan instappen in de opleiding gebak voor chefs: module harde en zachte luxedegen.

Materiaal en extra kosten

mee te brengen naar de les:

beroepskledij (bakkersvest of schort)

 

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Erkend door

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Van beginner tot expert met deze opleidingen:

Bekijk meer opleidingen

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Gent

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element