Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Desembrood

Steeds meer bakkers bieden desembrood aan in hun bakkerij. Een brood rijk aan smaak...gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Desem bestaat al zo lang er brood wordt gebakken en is hipper dan ooit. Er wordt meer en meer geëxperimenteerd en ook de thuisbakkers wagen zich aan dit brood.

Kneed, bol, bak en laat je inwijden in de geheimen van trage fermentatie met desem.

 

Deze opleiding geeft recht op terugbetaling vanuit Alimento. Meer info bij erkenningen.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 333,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

weekend

Startdatum

29/04/2023

Prijs

€333,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

Deze tweedaagse opleiding (2 zaterdagen) bevat onderstaande thema’s:

  • Verschillen tussen gist- en desembrood
  • Kwaliteit van biologische ingrediënten
  • Alle stappen in het productieproces van desembrood
  • Verschil melkzure- en azijnzure fermentatie
  • Opbollen van degen met hoge hydratatie
  • Hippe vormen en korst: vloer- en busbroden
  • Maken, onderhoud en gebruik van desem
  • Fermentatie versus voedingswaarde en smaak
  • Géén toevoeging van gist, we nemen de tijd
  • Inzicht in samenhang variabelen waarmee je je fermentatie stuurt
  • ‘Strategische’ basisrecepten, waarmee je kan gaan variëren
  • Zelfstandig je proces leren analyseren en verbeteren, om zo je eigen broodsignatuur te kunnen ontwikkelen
  • handige formules en vuistregels

 

Voor wie

foodies, bakkers en hun medewerkers, keukenmedewerkers, koks, restauranthouders, uitbaters van een voedingswinkel,…

Zowel beginners als gevorderde bakkers zijn welkom!

Materiaal en extra kosten

Cursisten voorzien zelf:

  • Werkkledij
  • Plastiek/glazen potje 
  • Broodzakken

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Erkenningen

Alimento

Of je nu kiest voor een cursus chocolaterie, bakkerij, patisserie of roomijs, Alimento biedt een korting op je inschrijving: van € 65 voor een halve dag tot € 130 voor een hele dag.

 

Voor wie?

Alle Belgische bakkers, patissiers of chocolatiers die onder Paritair Comité 118 of 220 vallen en minder dan 100 werknemers hebben. Deze korting geldt ook voor de manager indien hij/zij deelneemt samen met de werknemer(s). Hetzelfde geldt voor leerkrachten technisch onderwijs die bakkerij-, patisserie- of chocolaterievakken geven.

Wanneer ontvang je deze korting?

Je betaalt eerst het volledige bedrag aan SYNTRA Midden-Vlaanderen. Wanneer de cursus afgelopen is, brengen wij Alimento op de hoogte van je aanwezigheid. Zij zullen (een deel van de) totaalprijs terugbetalen.

 

Welke stappen moet ik nemen?

Neem contact op met Alimento om zeker te zijn dat je in aanmerking komt. Bezorg na inschrijving je RSZ-nummer en je paritair comité aan je SYNTRA trajectbegeleider. Wij doen de rest!

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 333,00 (incl. BTW)

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Start to chocolate (basis chocolade)

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Winkelbediende duaal

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Kaasmeester

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Masterclass patisserie: drooggebak

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Chocolatier

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Masterclass luxe brood -en banketproducten

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Basis barbecue

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Medewerker slagerij

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element