Terug naar home
MijnSyntra
Horeca

Hygiëneverantwoordelijke in de voedingssector

Je schenkt graag aandacht aan kwaliteit en hygiëne en je voelt je aangesproken tot de voedingssector, dan is een job als hygiëneverantwoordelijke of hygiëneconsulent wellicht iets voor jou!
Met deze cursus wil men hygiëneverantwoordelijken of -consulenten opleiden die allerhande bedrijven in de voedingssector kunnen bijstaan in hun streven naar kwalitatieve
productieprocessen en bij het opmaken en implementeren van een bewakingsplan dat voldoet aan de huidige hygiënenormen.

Als hygiëneverantwoordelijke in de voedingssector heb je hoofdzakelijk tot taak de diverse hygiëne voorschriften op de werkplek op te volgen, te ontwerpen en te evalueren.
Je voert hygiëne- en kwaliteitscontroles uit en je draagt zorg voor een hygiënische inrichting van de werkplaatsen, verbruikplaatsen of opslagplaatsen.

De hygiëneconsulent geeft voornamelijk hygiëne-advies over de inrichting van werkplaatsen en lokalen of voert hygiëne- en kwaliteits audits uit.
Tot het takenpakket van de hygiëneconsulent hoort ook het geven van of het inrichten van opleidingen rond hygiënenormen en -bewaking.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 360,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

15/09/2022

Prijs

€360,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

De opleiding voor hygiëneverantwoordelijke duurt 1 jaar, de vervolgopleiding hygiëneconsulent duurt eveneens 1 jaar.

Voor wie

          Medewerkers van grootwarenhuizen, …

          Personeel van de kwaliteitsdienst van voedingsbedrijven  

          Verantwoordelijk keukenpersoneel zoals koks van grootkeukens van rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants, scholen, …

          Studenten die een aanvulling willen op hun studies in de voeding (bv dieetleer)

 

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Minimaal houder zijn van een diploma niveau A2 en u bent bij voorkeur actief in de voedingssector.

Voor de opleiding hygiëneconsulent in de voedingssector moet men houder zijn van het getuigschrift hygiëneverantwoordelijke in de voedingssector.

Over het beroep

Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag als:

          Kwaliteitsverantwoordelijke of medewerker kwaliteitsdienst in voedingsbedrijven, bij grootwarenhuizen, in beschutte werkplaatsen, …

          Zelfstandig consultant in kwaliteitszaken voor de voedingsindustrie

          Hygiëneverantwoordelijke of medewerker hygiëne in grootkeukens van rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants, scholen, …

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

1.Hygiëneverantwoordelijke: de praktijkproef omvat een beknopte casestudy aangevuld met een mondelinge verdediging.

2.Hygiëneconsulent: de praktijkproef omvat het maken van een eigen HACCP plan, ook met mondelinge verdediging.

 

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 360,00 (incl. BTW)

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
AB9E0C30-0A80-44D7-8FD1-48DB9F1DCE86
Ontmoet Elise Nys, creatieve cateraar

Ontmoet Elise Nys, creatieve cateraar

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element