Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Starten met wijn

Wil je in staat zijn om een gefundeerde mening over een bepaalde wijn te vormen? Dan moet je eerst en vooral wijn leren proeven. Deze vierdaagse wijncursus is de ideale start voor iedereen die graag met wijn bezig is en er in een snel tempo heel wat meer wil van leren kennen.

Info

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 189,99 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

04/10/2022

Prijs

€189,99

Lessenrooster Volzet

Locatie

Aalst

Tijdstip les

avond

Startdatum

12/10/2022

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Asse

Tijdstip les

avond

Startdatum

15/11/2022

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

24/11/2022

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

24/11/2022

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

31/01/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Asse

Tijdstip les

avond

Startdatum

07/02/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

02/03/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Aalst

Tijdstip les

avond

Startdatum

18/04/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

18/04/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Gent

Tijdstip les

avond

Startdatum

04/05/2023

Prijs

€189,99

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

  • Les 1
    Er wordt gefocust op de degustatietechnieken, en leren we hoe je een wijn proeft, bespreekt en evalueert.
     
  • Les 2
    We leren de wereld van het wijnmaken beter kennen en ontdekken waarom niet alle wijnen hetzelfde smaken.
     
  • Les 3
    We verkennen de meest belangrijke wijnlanden en -streken.
     
  • Les 4
    We sluiten de laatste avond af met heel wat wijnweetjes die je ooit al wou weten, maar waarop je nog nooit eerder het antwoord kreeg: Waar koop je wijn, hoe, waar en vooral hoe lang bewaar je wijn? Hoe serveer je wijn? Wat is decanteren? Welke wijn hoort bij welk gerecht? Waarom gebruikt men sulfiet bij het maken van wijn? Wat is biowijn? …

Voor wie

Iedereen vanaf 18 jaar die interesse heeft in wijn en er meer over wil weten en leren.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf 18 jaar

Materiaal en extra kosten

In de kostprijs van de opleiding is een set degustatieglazen, een cursus en de te degusteren wijnen inbegrepen.

Info

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 189,99 (incl. BTW)

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Barista Basic

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Belgische wijnen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Sommelier

Asse, Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

De X factor van bubbels

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Een nieuwe visie op de oude kaas- en wijnavond

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Zytholoog

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element