Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Programma
Eerste thema avond
- Gastheer Herman Troch laat u kennis maken met zijn wijngaard ‘wijndomein De Kluizen’.
- Kort bezoek aan de wijngaard te Affligem.
- Uiteenzetting over de vinificatie en degustatie van de wijnen van het huis in de wijnmakerij te Herdersem, Broekstraat 42.
Tweede thema avond
- ‘Belgische schuimwijnen versus de wereld?’ met docent André Van der Elst
Belgische schuimwijnen veroveren meer en meer de wereld. Op het Brusselse concours Mondial (2019) werd de Belgische Cuvée Prestige 2014 Brut Blanc de Blancs, van het Waalse wijndomein Chant d’Eole, uitgeroepen als de best mousserende wijn en was dus de beste van de meer dan 730 andere ingestuurde mousserende wijnen. - Deze avond proeven wij blind een aantal schuimwijnen uit verschillende landen en streken … en maken ons eigen concours en klassering.
Derde thema avond
- ‘Klassieke variëteiten versus hybride soorten (piwi’s) met docent Herman Troch
De Belgische wijnbouw wordt gekenmerkt door de relatief belangrijke aanplant van hybride druivenrassen, naast de meer klassieke soorten van de Noordelijke wijngebieden, bvb pinot gris, chardonnay, pinot noir … en nog vele andere. - We gaan na wat is een hybride ras, we proeven er een aantal naast een aantal klassieke rassen maar steeds binnen de Belgische wijnen.
Materiaal en extra kosten
Proefglazen en spuwemmer zelf mee te brengen.
Prijs is inclusief wijnen, brood en hapje.