Opleiding Voltijdse dagopleiding elektromecanicien
Als elektromecanicien ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en herstel van machines en installaties in verschillende sectoren zoals de industrie, transport en energie. Je werkt zowel aan elektrische als mechanische systemen. Daarom heb je een breed scala aan kennis en vaardigheden nodig.
Tijdens de vacaturegerichte opleiding elektromecanicien van SYNTRA MIDDEN-VLAANDEREN leer je alles wat je nodig hebt om een expert te worden in dit vakgebied. Je leert over elektrotechniek, mechanica, hydraulica, pneumatica en automatisering, terwijl je al doende in het leerbedrijf machines en installaties leert herstellen en onderhouden.
Praktijkgedreven SYNTRA-docenten loodsen je als ervaren coaches doorheen het opleidingstraject van tweeëntwintig weken, terwijl de praktijkopleider je op de werkvloer van het leerbedrijf het takenpakket van een elektromecanicien al doende aanleert.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Klassikale lessen
Locatie | Startdatum | Tijdstip les | Prijs | |
Locatie Sint-Niklaas |
Startdatum 25/09/2023 Lessenrooster |
Tijdstip les overdag |
Prijs €1.399,99 |
Nu inschrijven |
Programma
Voortraject Onderhoudsmonteur van 9 weken (4 dagen per week)
- Intakegesprek
- Groeipad elektromecanicien deel 1
- Basis elektriciteit via afstandsleren en coaching
- Basisveiligheid VCA
- BA5 Vakbekwaam persoon
- Werken op hoogte
- Introductie BMBE-lassen
- Basis schakelingen
- Basis sensoren
- Basis motoren
- Basis onderhoudsmechanica
- Basis pneumatica en hydraulica
Traject elektromecanicien van 12,5 weken, afwisselend 2 per week campusleren met 3 dagen per week werkplekleren
- Bedrijfselektriciteit schemalezen
- Groeipad elektromecanicien deel 2
- Planlezen mechanica afstandsleren met coaching
- Project elektromechanica
- Pompen en appendages
- Werkplekleren elektromecanicien
- Eindopdracht elektromecanicien
Leren en werken
- Na een intensieve training van 9 weken tot onderhoudsmonteur in het SYNTRA-atelier, trek je naar het leerbedrijf, waar een praktijkopleider je de job al doende aanleert tijdens het werkplekleren. Gedurende 12,5 weken wisselt het werkplekleren (3 dagen per week) af met het leren op de campus (2 dagen per week).
- Een competentiecoach volgt jouw vorderingen op de voet op en staat je met raad en daad bij.
- Tijdens de eerste 9 weken van de opleiding knoop je zelf contact aan met de contactpersonen in de leerbedrijven.
Voor wie
Minimum 18 jaar – vooral zeer gemotiveerd zijn
- Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding tot elektromecanicien. Na je inschrijving contacteren we je binnen de twee weken voor een kort gesprek in verband met verwachtingen en motivatie. Zo zijn we zeker dat deze formule een goede match is voor jou. Is dit niet het geval? Geen probleem, dan kan je kosteloos annuleren na het intakegesprek.
- Deze opleiding loopt onder meer in samenwerking met tal van bedrijven, waaronder de H2O-bedrijvengroep, https://h2ogroup.be/.
- Met deze opleiding tot elektromecanicien vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en kun je aan de slag in een boeiende en veelzijdige sector. De vraag naar gekwalificeerde elektromecaniciens is groot en de mogelijkheden om door te groeien naar bijvoorbeeld leidinggevende functies zijn er volop.
- De volledige opleiding tot elektromecanicien neemt 22 weken in beslag. Daarna kan je bij voorkeur onmiddellijk aan de slag in het leerbedrijf waar je de opleiding genoot. Bij aanwerving betalen de bedrijven van de H2O-groep jou het inschrijvingsgeld terug.
Indien je hierrond meer informatie wenst klik dan door naar volgende pagina en naar de video (“leren en werken bij Syntra – infosessie”) waar je een korte introductie krijgt over hoe een opleiding met werkplekleren er voor jou kan uitzien : https://syntra-mvl.be/nl/werkplekleren
Na inschrijving zal je net voor de start van de opleiding nog een mail ontvangen met uitnodiging voor een workshop in september waar je kan kennismaken met onze competentiecoaches.
Materiaal en extra kosten
- Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een (brandvertragende) werkbroek, lage veiligheidsschoenen zonder veters, veiligheidsbril en handschoenen. Als je hier niet zelf over beschikt, dan bieden wij je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen.
- De verbruikte materialen zitten vervat in het inschrijvingsgeld.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Als je slaagt bekom je volgende getuigschriften:
- Certificaat Basisveiligheid VCA
- Certificaat BA5 Vakbekwaam persoon
- Certificaat Werken op hoogte, betreden van steigers
- Getuigschrift ondernemerschapstraject Elektromecanicien, erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen