Terug naar home
MijnSyntra
Drones

Drone onderhouds- en bouwtechnicus

Als drone technicus of drone monteur bestaan jouw werkzaamheden uit het bouwen, onderhouden en repareren van drones. Je kan bijvoorbeeld een eigen zaak starten, jouw diensten als handelaar in drones uitbreiden of werken bij een zaak die drones verkoopt en of verhuurt. Neem met deze opleiding een vliegende start of wending in jouw carrière en onderscheid jezelf met vakkennis in dronetechniek. Uiteraard zal je als drone technicus ook (test-)vliegen en soms zelf optreden als dronepiloot.

 

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 770,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

15/09/2022

Prijs

€770,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

De avondopleiding duurt 2 jaar.

 

Jaar 1: gemiddeld één avond les per week 

  • Drone-onderhoud (28u)
  • Dronebouw (44u)
  • Groundstations en groundcontrol (32u)
  • Autopilots (32u)

 

 Jaar 2: gemiddeld één avond les per week 

  • Positionering en sensoren (32u)
  • Wetgeving drones (28u)
  • Toegepaste bedrijfsvoering drones (20u)
  • Praktijk voor drones (36u)
  • Eindproef drone onderhouds- en bouwtechnicus (1u)

 

Voor wie

Voel je je geroepen om in de toekomst drones (RPAS) te onderhouden of zelf op maat van een klant te bouwen? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven. De opleiding richt zich naar modelbouwers, dronepiloten, designers, onderhoudstechnici en personen met een sterk interessegebied in deze materie.

Over het beroep

Als drone onderhouds- en bouwtechnicus kan je een RPAS volgens stappenplan onderhouden, controleren op gebreken en desnoods ‘out-of-service’ componenten vervangen. Tevens kan je een RPAS bouwen op maat en vraag van de klant. Je kan een technische manual opstellen met het oog op homologatie voor België. Je kan de drone afstellen zodat deze gebruiksklaar is voor de klant. 

Materiaal en extra kosten

Tijdens de opleiding ga je zelf een toestel bouwen. Gezien de dronesector een snel veranderende sector is, er heel regelmatig nieuw materiaal beschikbaar komt en daarnaast de mogelijkheden en noden per cursist erg verschillend kunnen zijn, opteert SYNTRA Miodden-Vlaanderen om geen standaardpakket aan te bieden.

Zo laten we de keuze volledig vrij voor elke cursist afzonderlijk. Hou dus rekening met bijkomende kosten voor de aankoop van de onderdelen van het toestel. Daarnaast zijn een goeie soldeerbout, schroevendraaiers en een laptop onmisbaar voor het sleutelen aan de toestellen. Deze dien je zelf mee te brengen, voor een eventuele aankoop kan je steeds advies bij onze docent inwinnen.

De kostprijs hiervan is zeer sterk afhankelijk van de gekozen componenten en het gereedschap dat mogelijk reeds in jouw bezit is. Wie echter van nul begint, dient te rekenen op een investering van ongeveer € 1.250 voor het totale pakket.

SYNTRA Midden-Vlaanderen is een erkende kennisinstelling bij EUKA – de dronecluster voor Vlaanderen. EUKA brengt als Innovatief Bedrijfsnetwerk ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar. De drone economie is wereldwijd een belangrijke toekomstsector. De snel evoluerende Internet-of-Thingsdrone technologie en de vermarkting ervan biedt omwille van de tot de verbeelding sprekende toepassingen enorm veel nieuwe uitdagingen voor een breed aantal sectoren in Vlaanderen. EUKA wenst haar clusterleden ‘hefbomen’ aan te bieden om de gemeenschappelijke noden in de drone markt te helpen oplossen of deblokkeren en om de vele nieuwe opportuniteiten die zich aanbieden in deze toekomstsector te helpen ontwikkelen.

Lesmateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform. 

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Info

Sint-Niklaas

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 770,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Gevorderd icon

Gevorderd

Youpower - (c) Guillaume Decock-9
Bart en Tim maken bedrijven onafhankelijk van het distributienet

Bart en Tim maken bedrijven onafhankelijk van het distributienet

Een nieuw (bij)beroep

Blog
AB9E0C30-0A80-44D7-8FD1-48DB9F1DCE86
Ontmoet Elise Nys, creatieve cateraar

Ontmoet Elise Nys, creatieve cateraar

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element