Opleiding Koelmonteur
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Hou me op de hoogteProgramma
- Intakegesprek (1 sessie)
- Basis elektriciteit (11 sessies)
- Basis begrippen koeltechniek (6 sessies)
- Werken op hoogte (1 sessie)
- Hardsolderen (6 sessies)
- Elektrische montage – praktijk (9 sessies)
- Opbouw van een installatie (12 sessies)
- Groeipadmodule (8 sessies)
- Werkplekleren
Leren en werken
Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.
Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt. Meer info vind je hier.
Voor wie
Voor beginners : geen voorkennis nodig.
Minimum 18 jaar.
Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding. Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 weken voor een kort gesprek in verband met verwachtingen en motivatie. Zo zijn we zeker dat deze formule een goede match is voor jou. Is dit niet het geval? Geen probleem, dan kan je kosteloos annuleren na het intake-gesprek.
Materiaal en extra kosten
- Het verbruik van de grondstoffen zit in het inschrijvingsgeld begrepen.
- Elke cursist brengt zijn eigen gereedschapskoffer mee naar de les. De koffer bevat volgend basisgereedschap: buissnijder 1/8 ‘-1.1/18′, buissnijder 1/8′-5/8′, ratelsleutel type 127 C, inspectiespiegel, PTR ontbramer, set schroevendraaiers kruis en plat, kniptang, universele tang, bektang, flare apparaat, meetlat met de koelmiddelen, verstelbare sleutels 8′, 10′, 12’ (Baco), set inbussleutels, set torksleutels.
Tijdens de pratijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een werkbroek, lage veiligheidsschoenen, veiligheidsbril. Indien je hier niet zelf over beschikt, dan biedt SYNTRA MVL je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Ben je geslaagd, dan bekom je het getuigschrift ondernemerschapstraject uitstroom KMO-medewerker koelmonteur. Dit getuigschrift is erkend door het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen.
Erkenningen
De opleiding is eveneens erkend door VOLTA.
VDAB erkent deze opleiding als een individueel traject voor werkzoekenden. Dat betekent concreet dat VDAB niet alleen het inschrijvingsgeld voor jou betaalt maar ook nog de kosten van de persoonlijke beschermingsmiddelen voor zijn rekening neemt. Bovendien hoef je tijdens de duur van de opleiding niet actief op zoek te gaan naar een baan.