Terug naar home
MijnSyntra
Nagelstyling

Opleiding Nagelstylist

Het vak nagelstyling is één van de meest creatieve en veelzijdige beroepen in de beautybranche. Je kan ermee aan de slag in bijberoep of hoofdberoep. Onze vakdocenten geven jou alle bagage voor een succesvolle start.

Tijdens de opleiding Nagelstylist leer je alle technieken: van manicure, soak-off, acrygel, gel tot acryl. Je leert een set nagels te plaatsen op tips en sjablonen en je leert werken met een freestoestel om efficiënter aan de slag te kunnen. Daarnaast weet je ook een oplossing te beiden voor bijwerkingen en voor klanten met probleemnagels. Je krijgt ook theoretisch inzicht over de substanties waaruit de producten zijn opgebouwd en hoe die reageren onder elkaar zodat je nog beter begrijpt hoe je een optimale hechting en resultaat bekomt. Met andere woorden na deze opleiding ben je klaargestoomd om professioneel aan de slag te gaan.

Info

Aalst

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 733,01 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Aalst

Tijdstip les

overdag

Startdatum

07/11/2022

Prijs

€733,01

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

 

De volledige opleiding tot nagelstylist bestaat uit 4 modules.

De dagopleiding duurt 19 weken (2 lessen per week, voor- en namiddag).

 

Module 1 – Manicure (36u – 8 lessen campusleren + 4u e-learning)

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,… .
Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z! Tijdens de nagelverzorging vijlt men de nagels in de gewenste lengte en vorm en verwijdert men de velletjes langs de nagel. Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Dit is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

Module 2 – Acrygelnagels (40u – 10 lessen)

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten van nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Ten slotte leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

Module 3 – Gelnagels (40u – 10 lessen)

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

 • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
 • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
 • Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder op verlengingen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of French of babyboom. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

 

Module 4 – Acrylnagels (40u – 10 lessen)

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je oefent verder met tips en verlengingen,  waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

De opleiding wordt afgesloten met een praktisch examen: de eindproef (4u – 1 les)

Na afloop van deze opleiding, kan je je verdiepen in nail art, shapes ea.

Voor wie

Je bent/wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Geen ervaring noch vooropleiding vereist. Iedereen is welkom!

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor dynamische mensen met feeling voor welzijn, verzorging en beauty. Een goede nagelstylist is begaan met het uiterlijk voorkomen van de klant. De stylist luistert naar de wensen van de klant en geeft professioneel advies aangaande nagelverzorging en gebruik van verzorgende producten voor huid en nagel. Tevens wordt de klant aangemoedigd de handzorg thuis verder te zetten met de verkoop van geschikte producten en cosmetica zoals nagelriemolie, handcrème tegen droge huid, vijltjes, …

 

 

Over het beroep

Je tewerkstellingsmogelijkheden zijn zeer ruim en je kan onder meer:

 • je eigen studio starten als zelfstandige kunstnagelstylist in hoofd- of bijberoep
 • als medewerker in dienst werken bij een zelfstandige schoonheidsspecialist of kunstnagelstylist
 • als vertegenwoordiger werken voor een gespecialiseerd cosmetisch bedrijf
 • als verkoopster werken in dienstverband in gespecialiseerde zaken en winkels die cosmetica en handverzorgingsprodukten verkopen
 • als medewerker in dienst werken in wellnesscentra en beautyfarms
 • verder opleiding volgen en ervaring opdoen om op termijn als docent je kennis en ervaring te delen in scholen en opleidingscentra
 • verder bijscholen en vervolmakingscursussen volgen bij SYNTRA Midden-Vlaanderen zoals shapetechnieken, nail art,…

Materiaal en extra kosten

Cursusteksten

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform.

Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Werkmateriaal

Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen klassikaal aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. De aankoop van een pakket is NIET VERPLICHT via SYNTRA maar in de klas werkt iedere cursist wel verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Na bestelling, betaling en levering worden geen producten noch materialen teruggenomen.

Richtprijs pakket Manicure: 250 euro
Richtprijs pakket Acrygelnagels: 115 euro
Richtprijs pakket Gelnagels: 200 euro
Richtprijs pakket Acrylnagels: 135 euro
Richtprijs pakket freestoestel: 230 euro (optioneel)
    

 • Modellen

Je zal per module en aantal modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. De modellen komen naar de les met natuurlijke nagels. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!
In de eerste les krijg je de planning mee zodat je weet wanneer je welk model moet voorzien.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

 • PRAKTIJK
  Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus.
 • STAGE
  Er is geen bijkomende externe stage.
 • EXAMENS
  Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.
 • MODULEGETUIGSCHRIFT
  Alle examens worden afgenomen door de SYNTRA docent op de SYNTRA campus. Slagen in een opleidingsmodule levert je een MODULE getuigschrift op.
 • GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA
  Op het einde van het volledige opleidingstraject 'kunstnagelstyling' wordt er een groot eindexamen afgenomen door de docent waarbij al je praktijkkennis als nagelstylist wordt getoetst in aanwezigheid van een jurylid. Deze eindproef is het afsluitende examen op het einde van het volledige opleidingstraject. SYNTRA reikt na het slagen voor het eindexamen een getuigschrift of diploma Kunstnagelstylist uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap. 
  Ontvang ik een getuigschrift of diploma? Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift.  Als je daarnaast ook voor de SYNTRA cursus 'Start me up' slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap. 

Info

Aalst

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 733,01 (incl. BTW)

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag
roman-fietsenmaker
Roman: bescheiden fietsenmaker met groot talent

Roman: bescheiden fietsenmaker met groot talent

Een nieuw (bij)beroep

Blog
opleidingfotografie
Maak van jouw opleiding een voltreffer met deze tips

Maak van jouw opleiding een voltreffer met deze tips

Bijscholingen en specialisaties

Blog
Screenshot 2022-09-02 at 11.31.08
Leren en werken in minder dan 1 minuut

Leren en werken in minder dan 1 minuut

Leren en werken

Blog
brand element