Terug naar home
MijnSyntra

Opleiding Fietsenmaker

Je bent handig, houdt van sleutelen en hebt een mateloze belangstelling voor fietstechniek? Dan zijn onze fietsopleidingen exact wat je zoekt! Dompel jezelf onder in de wereld van de nieuwste technische snufjes en meet jezelf de kunst van het correct onderhouden en herstellen van deze tweewielers aan zodat de klanten heel precies weten waarom ze bij jou moeten zijn!

Info

Asse

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.425,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs Erkenningen

Locatie

Asse

Startdatum

26/09/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

overdag

Prijs

€1.425,00

Erkenningen

VDAB

Nu inschrijven

Programma

De dagopleiding duurt 1 jaar met gemiddeld 2 dagen les/week op de campus. De overige dagen ga je aan de slag op een werkplek.

  • Intake fietshersteller (1u)
  • Basis mechanica fietstechniek (24u)
  • Basis fietstechniek (32u)
  • Basis elektrische fiets (60u)
  • Fietsherstelling (89u)
  • Groeipad fietshersteller (47u)
  • Werkplekleren (460u)

 

Leren en werken

Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.

Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt. Meer info vind je hier.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding. Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 weken voor een kort gesprek in verband met verwachtingen en motivatie. Zo zijn we zeker dat deze formule een goede match is voor jou. Is dit niet het geval? Geen probleem, dan kan je kosteloos annuleren na het intake-gesprek.  

Materiaal en extra kosten

Je mag gebruik maken van het nodige gereedschap ter plaatse.

Een bavetschort, een persoonlijk beschermingsmiddel dat verplicht te dragen is tijdens de praktijklessen, zit in het inschrijvingsgeld vervat.

 

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Info

Asse

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.425,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag