Terug naar home
MijnSyntra

Opleiding Urban Farmer

Als stadslandbouwer produceer je voedsel in een (semi-)stedelijke omgeving, waarbij korte keten belangrijk is. Dit wil zeggen dat de teelt, de verkoop en het nuttigen van je producten zich op korte afstand van elkaar afspelen. Benieuwd hoe korte keten en landbouw in een (semi)-stedelijke setting een meerwaarde kan zijn voor jou als ondernemer (in spé)? Wat stadslandbouw voor jouw openbaar bestuur kan betekenen via onder meer co-creatie? Hoe je een stadslandbouwgericht businessplan opmaakt? Wat de trends zijn, zowel nationaal als internationaal? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

De opleiding is opgebouwd uit 4 modules en een eindproef.

MODULE 1: Inleiding in Urban Farming (6 lesmomenten)

  • Inzicht in de sector
  • Kader en wetgeving

MODULE 2: Dierlijke teelttechnieken (7 lesmomenten)

  • Dieren in stadslandbouw

MODULE 3: Plantaardige teelttechnieken (9 lesmomenten)

  • Plantaardige productie
  • Bedrijfsbezoeken

MODULE 4: Toegepaste bedrijfsvoering en marketing (11 lesmomenten)

EINDPROEF

Materiaal en extra kosten

 Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost. 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag