Terug naar home
MijnSyntra

Opleiding Junior technicus eventsector

De coronapandemie leidde in de eventsector tot een sterke uitstroom van ervaren medewerkers in heel wat domeinen. De vraag naar technisch geschoolde profielen is sinds de heropstart van de eventsector erg hoog. Met de eventbooster 'Fasttrack junior technicus eventsector' bieden de SYNTRA, in samenwerking met de sector en andere partners een kort en intensief gecertificeerd opleidingstraject aan waarbij medewerkers worden opgeleid en onmiddellijk kunnen worden ingezet als stagehand.

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

De opleiding duurt enkele weken, met gemiddeld 3-4 dagen les per week in/aangevuld met werkplekleren.

JUNIOR TECHNICUS EVENTSECTOR:

 • Starten in hoofd- of bijberoep 4u
 • Basis podiummechanica 20-32u
 • Toegepaste elektriciteit 48u
 • Veilig werken op hoogte 16u

De praktijkgerichte lessen worden in campus Sint-Niklaas en in campus Gent georganiseerd.

‘Basis podiummechanica’ wordt georganiseerd in samenwerking met onze partner AV-school. ‘Starten in hoofd- of bijberoep’ wordt deels gegeven door onze partner Amplo via een sessie ‘verloning als technieker’. In samenspraak kan tijdens of na afloop van de lessen een sessie werkplekleren bij onze partner Fisheye worden ingepland. Ook tijdens het werkplekleren kan je rekenen op ondersteuning in je leerproces.

Voor wie

Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start. Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de technische aspecten van podiumopbouw en al gauw de handen wil uitsteken in de komende festivalperiode. Voorkennis is niet vereist.

De ideale kandidaat:

 • Is een echte teamplayer
 • bij voorkeur met een rijbewijs B
 • die liefst ook geen hoogtevrees kent
 • en zowel stiptheid als veiligheid hoog in het vaandel draagt
 • maar bovenal benieuwd / fan /bezeten* (schrappen mag maar moet niet) is van de eventwereld
 • en dus popelt om op een professionele manier mee te bouwen aan topervaringen voor menig festival (en bij uitbreiding beurs) bezoeker (deze zomer en dat niet wil doen van achter een drank- of eetstandje, maar wel van op het podium en/of de licht- en geluidstoren).

Materiaal en extra kosten

Tijdens de praktijklessen en ook tijdens je werk later zal je het volgende nodig hebben:

 • Veiligheidsuitrusting: schoenen, kleding en helm

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding kan je veilig aan de slag als junior technicus in de eventsector of stagehand, een felbegeerd profiel in de sector. Je ontvangt een attest veilig werken op hoogte module 1,2 en 3. Je hart verloren aan de eventsector na het volgen van deze opleiding? Doorgroeien kan later via (maat)opleidingen die leiden naar een getuigschrift en/of diploma officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Info

Beginner icon

Beginner

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag