Terug naar home
MijnSyntra

Opleiding Basisonderhoud fiets

 

Welkom bij onze ultieme gids voor het onderhoud van je fiets! Als fietsliefhebbers weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je fiets in topconditie te houden. Met de juiste zorg en onderhoud gaat je fiets langer mee en beleef je er meer plezier aan. In deze opleiding behandelen we de belangrijkste aspecten van het onderhoud, zodat jij straks als een pro je fiets kunt poetsen, smeren en kleine herstellingen kunt uitvoeren.

 

We beginnen met het poetsen en smeren van je fiets. Dit lijkt misschien een eenvoudige klus, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. We leren je welke materialen je het beste kunt gebruiken en welke stappen je moet volgen om je fiets glanzend schoon en goed gesmeerd te krijgen.

 

Vervolgens duiken we in de wereld van de wielen en banden. We bespreken de verschillende soorten wielen en banden en geven tips voor het herstellen, vervangen en tubeless monteren ervan. Zo kun je er zeker van zijn dat je altijd veilig en comfortabel op pad gaat.

 

Daarna gaan we dieper in op de besturing van je fiets. We bespreken alles over het sturen, de stuurpennen, het balhoofd en de vork, zodat je precies weet hoe je deze onderdelen moet onderhouden en bijstellen voor de beste rijervaring.

 

De volgende stap is het onderhoud van de versnellingen. We leggen uit hoe ze werken en hoe je ze bijstelt en de kabel vervangt. Zo kun je altijd soepel schakelen en blijft je fiets in topvorm.

 

Ook de remmen zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor je veiligheid op de fiets. We leggen uit hoe ze werken en hoe je ze bijstelt, de kabel vervangt en de remblokken vervangt. Zo weet je zeker dat je altijd veilig tot stilstand komt.

 

Tot slot herhalen we alle belangrijke stappen voor het onderhoud van je fiets en oefenen we samen praktijkoefeningen voor kleine herstellingen. Na deze opleiding ben jij een pro in het onderhouden en repareren van je fiets.

 

Dus waar wacht je nog op? Haal die fiets maar uit de schuur en begin met het onderhouden en liefkozen van je trouwe tweewieler.

 

 

Info

Asse

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 175,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs

Locatie

Asse

Startdatum

02/05/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

avond

Prijs

€175,00

Nu inschrijven

Programma

 

  1. Algemene inleiding, hoe fiets onderhoud (poetsen en smeren)
  2. Wielen en banden (soorten, maten, banden herstellen, vervangen en tubeless monteren)
  3. Besturing (sturen, stuurpennen, balhoofd, vork)
  4. Versnellingen (hoe ze werken, hoe bijstellen, kabel vervangen)
  5. Remmen (hoe ze werken, hoe bijstellen, kabel vervangen, remblokken vervangen)
  6. Herhaling en praktijkoefeningen onderhoud en kleine herstellingen

 

 

 

 

Voor wie

De opleiding Basisonderhoud Fiets is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu net begint met het repareren van fietsen of al enige ervaring hebt, deze opleiding biedt je de mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren en je kennis uit te breiden.

 

Info

Asse

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 175,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag