2 januari 2022 Ondernemen

SUCCESVOL EINDE VAN 'MAAK WERK VAN JE ZAAK II'

Sinds 2015 ondersteunen we met ‘Maak werk van je zaak II’ een brede groep van werkzoekenden en kwetsbare werknemers richting ondernemerschap.

Deze dienstverlening realiseren we onder meer dankzij de projectmiddelen van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en dankzij de samenwerking met de andere Syntra en de vele partners. 5 jaar later, eind december 2020, ronden we dit project af.

Eind 2021 communiceerde het ESF de conclusies over het vervolgproject van de oorspronkelijke ‘Maak werk van je zaak’, ‘Maak werk van je zaak II’:

FANTASTISCHE RESULTATEN

In totaal aantal deelnemers van 1 juli 2015 tot 31 december 2020:

  • Start traject, de oriënteringsfase: 4089 kandidaten in Vlaanderen en 717 in Midden-Vlaanderen

  • Begeleidingsfase: 2716 kandidaten in Vlaanderen en 572 in Midden-Vlaanderen

  • Starten op als zelfstandige: 1933 kandidaten in Vlaanderen en 435 in Midden-Vlaanderen

Dit is een uitstroompercentage van 71% in Vlaanderen en 76% in Midden-Vlaanderen.

Dit is een ongelofelijk hoog aantal waar wij van glunderen. Dankzij een goede coaching en focus op persoonlijke ontwikkeling slaagden een uitzonderlijk hoog aantal deelnemers erin een eigen zaak op te starten.

Uiteraard kon dit traject enkel een succes worden door de goede samenwerking met alle partners en het tomeloze enthousiasme en de volharding van de kandidaat-ondernemers.

Hartelijk bedankt voor het vertrouwen en de inzet!

Sinds 2021 Jumpstarters

Maak Werk van je Zaak II kent een ambitieus vervolg onder de naam Jumpstarters.

Jumpstarters biedt je een persoonlijke begeleiding om jouw ondernemersidee actief te verkennen en de haalbaarheid ervan in kaart te brengen op basis van een persoonlijk actieplan en een ondernemersplan.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht