Duurzaamheidsverslaggeving voor KMO's

Vanaf 2024 werd duurzaamheidsrapportage verplicht voor grote bedrijven en vanaf 2026 geldt dit ook voor sommige KMO’s. Hoewel niet-beursgenoteerde KMO’s, micro-ondernemingen en non-profitorganisaties momenteel niet verplicht zijn om aan deze verslaggeving (CSRD) te voldoen, doet men er goed aan om er nu al rekening mee te houden. Deze bedrijven kunnen namelijk indirect beïnvloed worden doordat hun (nieuwe) klanten en leveranciers, die wel moeten rapporteren, informatie zullen opvragen. Zo kan een duurzaamheidsrapport niet alleen helpen om aan wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook de positie in de waardeketen versterken.

Bereid je onderneming dus voor op een duurzame toekomst met onze opleiding 'Duurzaamheidsverslaggeving voor de KMO's'. Tijdens deze opleiding leer je hoe je door de complexe CSRD-regelgeving navigeert en je duurzaamheidsprestaties effectief kunt rapporteren. We bieden je praktische hulpmiddelen en stappenplannen om kosten te besparen en subsidies te benutten, zelfs met beperkte tijd. Je ontdekt hoe je duurzaamheid strategisch kunt inzetten om je bedrijf aantrekkelijker te maken voor klanten en investeerders, en hoe je helder communiceert over je duurzaamheidsinspanningen om juridische risico’s te vermijden.

Na deze opleiding heb je een grondig begrip van wat de CSRD-regelgeving inhoudt en wat dit betekent voor je onderneming. Je bent in staat om direct aan de slag te gaan met duurzaamheid en duurzaamheidsrapportage binnen je bedrijf. Daarnaast leer je verschillende analyses uitvoeren en hoe je de juiste data kunt verzamelen om je duurzaamheidsinspanningen te ondersteunen. Met deze kennis kun je een volledig duurzaamheidsrapport opstellen en effectief communiceren over de acties die je bedrijf onderneemt op het gebied van duurzaamheid.

Schrijf je vandaag nog in en versterk je onderneming in een steeds duurzamere omgeving!

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas 05/02/2025 avond € 629.2